fbpx

Tipuri de ață dentară: Care este cea mai potrivită pentru tine?

Există mai multe tipuri de ață dentară și nu există una anume care să se potrivească tuturor. Unii oameni folosesc mai multe tipuri de ață dentară în momente diferite. Haideți să explorăm câteva dintre tipurile comune de ață dentară pentru a vă permite să alegeți tipul potrivit pentru dumneavoastră.

Tipuri de ață dentară

Iată o prezentare generală a tipurilor de ață dentară disponibile pe piață.

  • Ață dentară cerată sau necerată
  • Ață dentară cu aromă sau fără aromă
  • Ața dentară cu bandă, cunoscută și sub denumirea de bandă dentară
  • Super ața dentară
  • Ață dentară PTFE
  • Ață dentară biodegradabilă și naturală

Care dintre aceste opțiuni este cea mai potrivită pentru tine? Este o provocare să iei o decizie fără a fi pe deplin informat despre cum să-ți întreții corect dinții.

Ață dentară cerată și necerată

Ața dentară necerată este fabricată din nailon format din aproximativ 35 de fire răsucite împreună. Ața dentară cerată este, de asemenea, fabricată din nailon și acoperită cu un strat ușor de ceară.
Unii oameni preferă varianta necerată deoarece curăță mai bine particulele de alimente. Ața dentară necerată se potrivește cu ușurință în spații înguste. Cu toate acestea, dacă dinții dvs. sunt apropiați, acest tip de ață dentară tinde să se rupă și să se sfărâme de-a lungul marginilor.

Varietatea cerată a aței dentare tinde să alunece mai bine printre dinți. Ața dentară cerată are mai puține șanse de a se bloca între dinți sau de a se prinde de marginile aspre. De asemenea, nu se sfărâmă și nu se rupe la fel de repede ca ața dentară necerată. Dezavantajul este că ceara face ca ața să fie puțin mai groasă. Prin urmare, dacă dinții dvs. sunt apropiați, este posibil să preferați să folosiți ață dentară necerată.

Ață dentară cu aromă și fără aromă

Dacă vă place acea aromă proaspătă de mentă cu care se laudă multe tipuri de pastă de dinți, puteți să folosiți și o ață dentară cu aceeași aromă. Aceasta lasă un gust plăcut de proaspăt și curat în gură. Ați mai putea încerca o aromă precum scorțișoara sau chiar o ață dentară acoperită cu fluorură. Dacă vă este greu să vă obișnuiți copiii să își folosească ața dentară, atunci ața dentară cu arome este cea mai bună soluție pentru ei.

Bandă dentară

Dacă aveți dinți foarte distanțați, puteți încerca ața dentară, cunoscută și sub numele de bandă dentară. Este mai groasă și mai lată decât ața dentară convențională și nu se sfărâmă sau se rupe ușor.

Ață dentară PTFE

PTFE înseamnă politetrafluoretilenă și este același material pe care îl găsiți folosit în țesătura de înaltă tehnologie Gore-Tex. Aceasta alunecă cu ușurință între dinți. Este perfect pentru cei care au o formație dentară dificilă sau dinți înghesuiți. Deoarece acidul perfluorooctanoic este un posibil cancerigen, ar fi bine să vă consultați medicul dentist înainte de a folosi ața dentară PTFE.

Ață dentară biodegradabilă și naturală

Dacă vă preocupă mediul înconjurător, puteți cumpăra ață dentară conținută în sticle de sticlă care pot fi reutilizate și ambalate în ambalaje biodegradabile. De asemenea, puteți cumpăra ață dentară fabricată din mătase și cerată cu ceară de candelilla vegană derivată din plante – este, de asemenea, biodegradabilă.

 

Suntem singurul cabinet stomatologic din județul Satu Mare dotat cu laser de origine americană Biolase, care are o rată de succes crescută exponențial față de tehnicile clasice.  

Adresă:

Bulevardul Transilvania nr. 4 ap. 1 – Satu Mare (intrarea din spate, dinspre str. Decebal)

Număr de telefon:

0754 903 369

Adresă de email:

expertdental2020@yahoo.com

Copyright © 2023 ExpertDental
Right Menu Icon