fbpx

CE ESTE IMPLANTUL DENTAR?

Un implant dentar este o componentă medicală realizată din titan sau alte materiale biocompatibile, utilizată pentru înlocuirea rădăcinii unui dinte pierdut, oferind o bază solidă pentru fixarea unei coroane dentare artificiale.

Implantul dentar reprezintă o soluție modernă și durabilă în stomatologie, oferind posibilitatea înlocuirii unui dinte lipsă prin inserarea unei structuri metalice în osul maxilar sau mandibular, asigurând stabilitate și funcționalitate ca a unui dinte natural.

Când este necesar?

Implantul dentar devine necesar atunci când unul sau mai mulți dinți sunt lipsă sau trebuie extrasi, iar pacientul dorește să înlocuiască aceste spații pentru a-și restabili funcționalitatea și estetica dentară.

Implantul dentar poate fi recomandat și în situația în care purtarea unei proteze dentare mobile este inconfortabilă sau limitativă, oferind o soluție stabilă și permanentă pentru a recăpăta ocluzia și încrederea în propriul zâmbet.

De asemenea, implantul dentar poate fi considerat atunci când se dorește prevenirea problemelor asociate cu pierderea dinților, cum ar fi deteriorarea oaselor maxilare sau modificările structurale ale feței cauzate de atrofia osoasă.

Etapele tratamentului

Consultatia initiala pentru realizarea plantului de tratament cu implant dentar

Inserarea implantului dentar

Etapa de osteointegrare a implantului dentar

Etapa protetica – fixarea lucrarii/coroanei dentare definitive pe implanturi

Tipuri de implanturi dentare

Implanturile dentare endoosoase 

Acestea sunt cele mai comune tipuri de implanturi dentare, care sunt inserate direct în osul maxilar sau mandibular. Sunt realizate din titan sau aliaje de titan, asigurând o stabilitate excelentă și o durabilitate pe termen lung.

Implanturile dentare subperiostale

Acestea sunt potrivite pentru pacienții care nu mai au suficient os în maxilar sau mandibulă pentru a susține implanturile endoosoase. Acestea sunt plasate sub mucoasa gingivală și deasupra osului, astfel încât să se întindă peste osul maxilar sau mandibular.

Implanturile dentare zigomatice

Sunt utilizate în cazurile în care pacientul nu are suficient os în maxilar pentru implanturile endoosoase sau subperiostale. Aceste implanturi sunt ancorate în osul zigomatic, care este mai dens și oferă o bază solidă pentru susținerea lucrărilor dentare.

Implanturile dentare cu încărcare imediată

Aceste implanturi permit montarea danturii fixe imediat după inserarea implantului, reducând astfel perioada de vindecare și timpul de așteptare al pacientului. Aceasta poate fi o opțiune excelentă pentru cei care doresc o restaurare dentară rapidă și convenabilă.

Mini-implanturile dentare

Acestea sunt implanturi mai mici în dimensiune și sunt folosite în special pentru stabilizarea protezelor dentare. Mini-implanturile dentare sunt inserate în osul maxilar sau mandibular, oferind o ancorare suplimentară pentru proteze și evitând alunecarea acestora.

Suntem singurul cabinet stomatologic din județul Satu Mare dotat cu laser de origine americană Biolase, care are o rată de succes crescută exponențial față de tehnicile clasice.  

Adresă:

Bulevardul Transilvania nr. 4 ap. 1 – Satu Mare (intrarea din spate, dinspre str. Decebal)

Număr de telefon:

0754 903 369

Adresă de email:

office@expertdental.ro

© 2023 ExpertDental
Copyright © 2023 ExpertDental
Right Menu Icon