fbpx

Implanturile dentare endoosoase: O soluție eficientă pentru înlocuirea dinților pierduți

Pierderea unuia sau mai multor dinți poate afecta în mod semnificativ atât aspectul estetic, cât și funcționalitatea zâmbetului nostru. Cu toate acestea, tehnologia modernă în stomatologie ne oferă soluții durabile și eficiente pentru a înlocui dinții lipsă. Unul dintre cele mai comune tipuri de implanturi dentare utilizate astăzi sunt implanturile dentare endoosoase.

Implanturile dentare endoosoase sunt considerate standardul de aur în înlocuirea dinților pierduți. Ele sunt realizate din titan sau aliaje de titan, datorită proprietăților lor excelente de compatibilitate cu țesuturile osoase și de integrare în osul maxilar sau mandibular. Procedura de inserare a implantului implică plasarea acestuia direct în osul maxilar sau mandibular, pentru a crea o ancorare solidă.

Unul dintre principalele avantaje ale implanturilor dentare endoosoase este stabilitatea pe termen lung pe care o oferă. Deoarece implantul se integrează în osul maxilar sau mandibular prin procesul de osointegrare, acesta devine parte integrantă a structurii osoase, oferind o bază solidă pentru coroane, punți sau proteze dentare. Această stabilitate permite pacienților să se bucure de o funcționalitate normală a dinților înlocuiți, permițându-le să mestece, să vorbească și să zâmbească fără nicio restricție.

Un alt aspect benefic al implanturilor dentare endoosoase este faptul că acestea nu afectează dinții vecini. În timp ce punțile dentare tradiționale necesită șlefuirea dinților sănătoși pentru a permite ancorarea, implanturile endoosoase păstrează integritatea dinților învecinați, oferind o soluție mai conservatoare și mai durabilă.

În plus, implanturile dentare endoosoase contribuie la menținerea sănătății osului maxilar sau mandibular. După pierderea unui dinte, osul poate începe să se atrofieze treptat, iar implanturile dentare endoosoase previn această atrofiere prin stimularea osului și menținerea nivelului său natural.

Este important de menționat că procedura de implant dentar necesită evaluarea și planificarea atentă a unui specialist în stomatologie. Fiecare pacient are nevoi și condiții unice, iar medicul stomatolog va putea recomanda tratamentul adecvat și va asigura o inserare corectă a implantului.

Implanturile dentare endoosoase reprezintă o opțiune eficientă și durabilă pentru înlocuirea dinților pierduți. Acestea oferă stabilitate pe termen lung, funcționalitate normală și beneficii pentru sănătatea osului maxilar sau mandibular. Cu ajutorul implanturilor dentare endoosoase, pacienții pot recâștiga un zâmbet sănătos și strălucitor, redobândind încrederea și calitatea vieții lor.

Suntem singurul cabinet stomatologic din județul Satu Mare dotat cu laser de origine americană Biolase, care are o rată de succes crescută exponențial față de tehnicile clasice.  

Adresă:

Bulevardul Transilvania nr. 4 ap. 1 – Satu Mare (intrarea din spate, dinspre str. Decebal)

Număr de telefon:

0754 903 369

Adresă de email:

expertdental2020@yahoo.com

Copyright © 2023 ExpertDental
Right Menu Icon